ΗΠΑ...Σολομός που καλλιεργείται σε εργαστήριο , σερβιρεται πλεον μετά την εξασφάλιση της έγκρισης από τον FDA.


Σολομός που καλλιεργείται σε εργαστήριο σερβίρεται σε ολοένα και περισσότερα εστιατόρια στις ΗΠΑ, μετά την εξασφάλιση της έγκρισης από τον FDA.

Η Wildtype, η οποία παράγει το προϊόν, είναι μια εταιρεία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο που έχει λάβει υψηλού προφίλ υποστήριξη από τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, τον Λεονάρντο Κάπριο και τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Σε αντίθεση με άλλες εναλλακτικές λύσεις για τον σολομό, ο σολομός Wildtype καλλιεργείται σε βιοαντιδράσεις χρησιμοποιώντας κύτταρα σολομού.

Όπως εξηγεί η Hypefresh, «Η διαδικασία ξεκινά με κύτταρα που εξάγονται από ζωντανό σολομό του Ειρηνικού. Αυτά τα κύτταρα καλλιεργούνται σε μεγάλες χαλύβδινες δεξαμενές παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή μπύρας ή kombucha. Τροφοδοτούμενα με ένα πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά μείγμα πρωτεϊνών, σακχάρων, λιπών, αλάτων και βασικών μετάλλων όπως σίδηρος και ψευδάργυρος, τα κύτταρα πολλαπλασιάζονται υπό συνθήκες που μιμούνται στενά το φυσικό περιβάλλον ενός σολομού. Μετά τη συγκομιδή, τα κύτταρα του σολομού αναμειγνύονται με φυτικά συστατικά για να σχηματίσουν ένα κομμάτι «saku» ποιότητας σούσι που είναι βιολογικά αδιαίρετο από τον σολομό παραδοσιακής προέλευσης».

Ο πρώτος μεταλλαγμένος σολομός έφτασε στα τραπέζια των καταναλωτών

Το προϊόν σολομού της Wildtype σερβιρίστηκε για πρώτη φορά στο Kann, ένα εστιατόριο στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, το οποίο διευθύνει ο βραβευμένος σεφ Gregory Gourdet, τον Μάιο του 2025

Τώρα σερβίρεται σε τρία άλλα εστιατόρια στο Τέξας, την Καλιφόρνια και την Ουάσινγκτον.

Σε αντίθεση με τα κρέατα που καλλιεργούνται σε εργαστήριο, τα οποία απαιτούν έγκριση και ρύθμιση από τον FDA και το USDA, τα θαλασσινά που καλλιεργούνται σε εργαστήριο εμπίπτουν αποκλειστικά στη δικαιοδοσία του FDA.

Λέγεται ότι ο καλλιεργημένος σολομός της Wildtype προσφέρει όλα τα οφέλη της κατανάλωσης άγριου σολομού, χωρίς κανέναν από τους γνωστούς ρύπους, όπως τα βαρέα μέταλλα, που σχετίζονται με την κατανάλωση άγριων ψαριών.

Η Wildtype είναι πλέον η τέταρτη αμερικανική εταιρεία που λαμβάνει έγκριση από τον FDA για κρέας που καλλιεργείται σε εργαστήριο. Η Upside Foods και η GOOD Meat έλαβαν έγκριση για προϊόντα κοτόπουλου, ενώ η Mission Barns για ένα προϊόν με βάση το χοιρινό λίπος.

Η εταιρεία επιδιώκει τώρα να επεκταθεί στις λιανικές πωλήσεις. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί μια πιλοτική εγκατάσταση στο Σαν Φρανσίσκο και έχει συγκεντρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για να κλιμακώσει τις δραστηριότητές της.

Επτά πολιτείες στις ΗΠΑ έχουν πλέον απαγορεύσει το κρέας που καλλιεργείται σε εργαστήριο, ξεκινώντας από τη Φλόριντα.

Στα τέλη Ιουνίου, ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ (Ρεπουμπλικάνος) υπέγραψε το νομοσχέδιο 261 της Γερουσίας , το οποίο απαγορεύει την παρασκευή, την επεξεργασία, την κατοχή, τη διανομή και την πώληση προϊόντων «πρωτεΐνης κυτταροκαλλιέργειας» για ανθρώπινη κατανάλωση.

Ο νόμος τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Η Ιντιάνα, η Νεμπράσκα, η Μοντάνα, το Μισισιπή, η Αλαμπάμα και η Φλόριντα έχουν ήδη ψηφίσει παρόμοιους νόμους.

Υπογράφοντας το νομοσχέδιο της Φλόριντα, ο κυβερνήτης ΝτεΣάντις δήλωσε ότι στόχος του ήταν να προστατεύσει την «ζωντανή γεωργική βιομηχανία» της πολιτείας του από τις παγκοσμιοποιημένες ελίτ που θέλουν να κατηγορήσουν την παραδοσιακή γεωργία, ιδίως την κτηνοτροφία, για την πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

«Αυτό που προστατεύουμε εδώ είναι η βιομηχανία από ανθρώπινες πράξεις, από μια ιδεολογική ατζέντα που θέλει να παρουσιάσει τη γεωργία ως το πρόβλημα, που χρησιμοποιεί πράγματα όπως η εκτροφή βοοειδών ως καταστροφή του κλίματός μας», δήλωσε ο DeSantis .

«Αυτοί θα είναι άνθρωποι που θα μας κάνουν διαλέξεις για πράγματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, θα λένε ότι δεν μπορείς να οδηγήσεις όχημα εσωτερικής καύσης, θα λένε ότι η γεωργία είναι κακή, ενώ παράλληλα θα πετούν στο Νταβός με τα ιδιωτικά τους τζετ».

Τον Φεβρουάριο, ένα καταστροφικό δοκίμιο των New York Times αποκάλεσε το κρέας που καλλιεργήθηκε σε εργαστήριο «Η Επανάσταση που Πέθανε στο δρόμο της για το δείπνο».

«Συνεντεύξεις με σχεδόν 60 επενδυτές και άτομα από τον κλάδο, συμπεριλαμβανομένων πολλών που έχουν εργαστεί ή συμμετάσχει στις ηγετικές ομάδες αυτών των εταιρειών, αποκαλύπτουν μια σειρά από σπαταλημένες πηγές, αθετημένες υποσχέσεις και αναπόδεικτη επιστήμη», έγραψε ο συγγραφέας Τζο Φάσλερ.

«Οι ιδρυτές, παγιδευμένοι από τις δικές τους μη ρεαλιστικές διακηρύξεις, έκαναν λάθη, όπως χρησιμοποιώντας συστατικά που προέρχονται από σφαγμένα ζώα. Οι επενδυτές, παρασυρμένοι από τον ενθουσιασμό της στιγμής, έγραφαν επιταγή μετά από επιταγή παρά τα σημαντικά τεχνολογικά εμπόδια. Το κόστος αρνήθηκε να εισέλθει στο πεδίο του εφικτού καθώς οι στόχοι εκτόξευσης έρχονταν και παρέρχονταν. Όλο αυτό το διάστημα, κανείς δεν μπορούσε να επιτύχει κάτι κοντά σε ουσιαστική κλίμακα. Κι όμως, οι εταιρείες έσπευσαν να κατασκευάσουν ακριβές εγκαταστάσεις και ώθησαν τους επιστήμονες να ξεπεράσουν το δυνατό, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ενός συναρπαστικού αγώνα δρόμου προς την αγορά.»

infowars.com

Ακολουθήστε το newplanet09.gr στο Google News και στο instagram για να ενημερώνεστε για όλα τα τελευταία άρθρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από enot-poloskun. Από το Blogger.